Een werkblad uit marmer is een luxueuze blikvanger in elke keuken. Het is nog een jong gesteente dat vrij zacht is in vergelijking met graniet. Het gesteente ontstaat door een opeenhoping van kalkhoudende stoffelijke overblijfselen van levende organismen uit de zee.
Hoge temperaturen en druk transformeren de kalksteen tot marmer, daardoor verbranden de aanwezige fossielen en vind je die niet meer terug in je werkblad.
In deze keukenopstelling heeft Cuizien gekozen voor de Marmer Carrara C extra, verzoet die is opgedikt tot 40mm.
Voordelen
- Marmer geeft je keuken cachet met een natuurlijk karakter.
- Het werkblad is hittebestendig. Je kan er dus een hete pot of pan op plaatsen.
- Laat je er iets op vallen? Dan zal er niet onmiddellijk een stukje uit of van je werkblad springen.
- Het werkblad behoudt zijn kwaliteit en in de loop der jaren krijgt het een natuurlijke patine met een luxueuze uitstraling.
Nadelen
- Marmer is niet krasbestendig en vlekgevoelig. Het is daarom noodzakelijk om de steen jaarlijks te behandelen met een vlekstop.
- Elke steen is anders. Er kunnen dus ook nuances zichtbaar zijn binnen éénzelfde plaat.
Hoogte werkblad: 910 mm
Grootte keukeneiland: 4450 mm x 1100 mm